lördag 20 september 2014

lördag 13 september 2014

Gyros med hembakade pitabröd

Handlad på Ica igår och de hade färdigkryddad och strimlad gyros-kött. (Fläskkarré) som passade bra till en lördagslunch. 
Bakade egna pitabröd till. Ett enkelt och bra recept på:
http://www.ica.se/recept/hembakat-pitabrod-665340/
De blev jättebra och goda.

Till det en krämig tzatziki som jag gjorde på ca 1 dl avrunnen naturell yoghurt och 1 dl lättcremefraiche. 1 riven vitlöksklyfta, 1/2 riven gurka, salt o peppar.

Fyllde sen bröden med isbergssallad, tomat, kött o tzatziki. Supergott!


söndag 7 september 2014

Mjuk äppelkaka

IGjorde en jättegod äppelkaka till eftermiddagsfikat idag. Snabbt och lätt. Receptet finns här:
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/saftig-appelkaka-med-rivet-apple/

Jag smörjde formen med smör och hade kokos istället för ströbröd. Det rivna äpplet och farinsocker gjorde verkligen kakan till lite extra.


lördag 6 september 2014

Vegetariska enchiladas med gucamole

Hade inte planerat nån lunch idag så det blev att rota runt lite i frysen. Hittade en påse quornfärs och några tortillabröd som blivit över. Hittade även fryst avocado.
Jag tinade tortillabröden i micron samtidigt som jag fräste den frysta färsen i lite smör nån minut. Rörde ner en påse tacokrydda och 1 1/2 dl vatten. Sänk värmen och lägg på ett lock. Puttra ca 10 min.
Under tiden gjorde jag en ostsås med ca 2 dl riven ost. Smält en klick smör, vispa ner 2 msk mjöl och späd med ca 2 dl mjölk, lite i taget. Häll ned osten tills den smälter.
Tina avokadon. Egentligen i kyl i 3-4 Tim men jag körde på svagaste temp i micron. När den är lite mjuk kan man köra den med stavmixern. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk limejuice, 1 krm sambal olek, salt o peppar. 
Lägg en sträng med quorntacofärs på ett tortillabröd och toppa med tacosås. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfastform. Fyll på med rullar. Jag hade 300 gr färs så det räckte till 6 rullar. Häll på ostsåsen och gratinera i ugn 200 grader ca 15 min.
Servera med sallad o gucamolen. Mums!